Prăjitura Aromată cu Ness și Nucă – Gust Intens pentru Zile Liniștite

Această prăjitură cu ness și nucă e preferata mea în zilele în care simt nevoia de ceva reconfortant, dar și energizant. E ușor de făcut, iar aroma de cafea se îmbină perfect cu textura crocantă a nucilor.

Ingrediente:

3 ouă

150 g zahăr

100 ml ulei

150 ml lapte

1 linguriță cu vârf de ness (cafea solubilă)

200 g făină

1 plic praf de copt

100 g nucă măcinată

Esență de rom sau vanilie (opțional)


Mod de preparare:

1. Amestecăm ouăle cu zahărul până se deschid la culoare.


2. Adăugăm uleiul și laptele, apoi dizolvăm nessul într-o lingură de apă caldă și îl punem peste compoziție.


3. Incorporăm făina amestecată cu praful de copt, apoi adăugăm nuca măcinată.


4. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.


5. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 de minute.


6. După ce s-a răcit, o putem pudra cu zahăr sau glazura cu ciocolată topită.



Pont: Dacă îți plac prăjiturile mai umede, poți stropi blatul copt cu puțin lapte călduț în care ai dizolvat o jumătate de linguriță de ness.

Această prăjitură merge perfect cu o ciocolată caldă sau cu o cană de lapte în compania celor dragi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Amandina – Prăjitura clasică cu ciocolată și cremă fină

Rețetă simplă și delicioasă de prăjitură cu iaurt – perfectă pentru toată familia