Prăjitura Aromată cu Ness și Nucă – Gust Intens pentru Zile Liniștite
Această prăjitură cu ness și nucă e preferata mea în zilele în care simt nevoia de ceva reconfortant, dar și energizant. E ușor de făcut, iar aroma de cafea se îmbină perfect cu textura crocantă a nucilor.
Ingrediente:
3 ouă
150 g zahăr
100 ml ulei
150 ml lapte
1 linguriță cu vârf de ness (cafea solubilă)
200 g făină
1 plic praf de copt
100 g nucă măcinată
Esență de rom sau vanilie (opțional)
Mod de preparare:
1. Amestecăm ouăle cu zahărul până se deschid la culoare.
2. Adăugăm uleiul și laptele, apoi dizolvăm nessul într-o lingură de apă caldă și îl punem peste compoziție.
3. Incorporăm făina amestecată cu praful de copt, apoi adăugăm nuca măcinată.
4. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
5. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
6. După ce s-a răcit, o putem pudra cu zahăr sau glazura cu ciocolată topită.
Pont: Dacă îți plac prăjiturile mai umede, poți stropi blatul copt cu puțin lapte călduț în care ai dizolvat o jumătate de linguriță de ness.
Această prăjitură merge perfect cu o ciocolată caldă sau cu o cană de lapte în compania celor dragi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Mesajul tău a fost trimis cu succes.